کلینیک حقوقی صنعت ساختمان دیان

دانلود قرارداد ساخت و ساز  و لیست فروشندگان
👇

کبریت غول‌پیکر ۱۸۲ متری آمریکا را رکورددار می‌کند!/ عکس

تینا مزدکی: شهر میلواکی (Milwaukee) که در ایالت ویسکانسین ایالات‌متحده آمریکا قرار دارد؛ در سال ۲۰۲۲ رکورد بلندترین برج چوبی جهان را با ۲۵ طبقه به دست آورد. این شهر اکنون قصد دارد رکورد خود را شکسته و آسمان‌خراشی چوبی با ارتفاع بیش از دو برابر آسمان‌خراش کنونی بسازد. پروژه جدید ۵۵ طبقه خواهد داشت و عمدتاً از مصالح و الوار مهندسی‌شده ساخته خواهد شد. اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، ارتفاع این آسمان‌خراش پس از تکمیل، نزدیک به ۱۸۲ متر خواهد بود.

این پروژه با مساحتی برابر ۳۶۵ کیلومترمربع توسط معماری مایکل گرین (MGA)، یک شرکت متخصص در روش‌های مدرن ساخت چوب، نظارت می‌شود. آسمان‌خراش ۵۵ طبقه در چند فاز برنامه‌ریزی‌شده  و ۷۵۰ واحد مسکونی،۵۸ کیلومترمربع فضای اداری،  ۱۲کیلومترمربع فضای خرده‌فروشی، ۳۰۰ اتاق هتل، ۱۱۰۰ فضای پارکینگ ، همراه با پیاده‌روهای عمومی و میدان‌ها را در خود جای می‌دهد.

کبریت غول‌پیکر ۱۸۲ متری آمریکا را رکورددار می‌کند!/ عکس

ایده آسمان‌خراش چوبی احتمالاً در نگاه اول برجی را تداعی می‌کند که با کوچک‌ترین جرقه یا کبریت شعله‌ور خواهد شد. جالب است بدانید این برج‌ها با تیرهای چوبی ساخته نمی‌شوند بلکه چوب انبوه (همچنین به‌عنوان چوب مهندسی‌شده یا تخته تولیدشده نیز شناخته می‌شود) موادی هستند که در کارخانه ساخته می‌شوند و با استفاده از چندین لایه چوب به هم چسبیده شده‌اند صفحه‌ای مقاوم می‌شوند. تخته سه لا و کامپوزیت برخی از قابل‌تشخیص‌ترین نمونه‌های این چوب‌های مهندسی‌شده‌اند.

کبریت غول‌پیکر ۱۸۲ متری آمریکا را رکورددار می‌کند!/ عکس

بااین‌حال این شرکت مهندسی (MGA) از گزینه‌های بسیار قوی‌تری مانند گلولام و الوار متقاطع (CLT) استفاده می‌کند که به‌طور خاص برای مقاومت در برابر رطوبت و سایر فشارهای محیطی طراحی‌شده‌اند.

این مواد اولیه اغلب بسیار ارزان‌تر، سبک‌تر و سازگار با محیط‌زیست‌اند بنابراین نسبت به صنایع کثیف بتن و فولاد از محبوبیت فزاینده‌ای برخوردارند. حتی در مواردی، آن‌ها به دلیل خواص ذغال‌شوندگی، نسبت به اجزای ساختمانی مدرن در برابر آتش مقاوم‌تر هستند. بااین‌حال هنوز هم برای اینکه بتواند ساختمانی را به‌طور کامل از چوب ساخت موانعی وجود دارد.

کبریت غول‌پیکر ۱۸۲ متری آمریکا را رکورددار می‌کند!/ عکس

در سال ۲۰۲۱، استانداردهای جدید کد بین‌المللی ساختمان (IBC) پروژه‌های چوبی را به ۱۸ طبقه محدود کرد. بلندترین ساختمانی که کاملاً از چوب ساخته‌شده Mjøstårnet نروژ است که تنها ۸۵ متر ارتفاع دارد. اما میلواکی برای داشتن چنین آسمان‌خراشی حداقل به تقویت‌کننده‌های بتنی و فولادی نیاز داشت، بنابراین احتمالاً در پروژه جدید نیز از این تقویت‌کننده‌ها استفاده خواهد شد.

پروژه‌های جاه‌طلبانه سازگار با محیط‌زیست، معمولاً موردپسند قرار می‌گیرند و اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، میلواکی احتمالاً تا مدتی رکورددار خواهد ماند.

منبع: popsci

۲۲۷۳۲۳

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *